Annons
Annons

Bra restaurang i Sorrento

Jag har länge tänkt skriva det här inlägget men andra bloggintressanta händelser har kommit emellan. Men nu kommer det!

Jag var ju med sonen i Neapelbukten i södra Italien i somras. Vi flög till Rom och var där några dagar och sedan tog vi tåg och buss till Sorrento och vistades på ett hotell uppe i bergen med swimmingpool i 6 dagar. Det var en fantastisk resa och det jag gillade bäst var nog utsikten över Neapelbukten, Pompeji, bergsbyn Positano, hotellet uppe i bergen och förstås alla restauranger i kvarteret Trastevere i Rom. Jag dagdrömmer fortfarande om de olika blåa nyanserna kring vulkanen Vesuvius och Neapelbukten som man såg när man tittade ut från hotellrumsfönstret.

Annons

Neapelbukten

Staden Sorrento var kanske inte vad jag hade hoppats på. Sambon var där på 60-talet med sin mamma och pratade väl om det så jag hade nog rätt så höga förväntningar. Nja jag tyckte det var väl turistigt. Men visst där fanns en del vackra platser förstås.

Hela Sorrento var pyntat med flaggspel och där fanns restauranger högt och lågt. Ja ni vet så många att det var omöjligt att förstå vilka som var bra. Jag frågade receptionisten på hotellet men hon kände bara till en som visade sig vara dyr och det var liksom inte läge för det.

Under resans gång hittade jag en väldigt bra sida på nätet. Reseguideförlaget Lonely Planet tipsar på nätet om bra restauranger på olika orter. Så jag googlade på Lonely Planet, Sorrento och restaurants och fick upp några förslag. Jag och sonen föll för ett ställesom heter O´Murzill. Det låg inne bland smågatorna i centrala Sorrento och var en liten restaurang med bara några få bord på insidan och några bord ute på gatan. Jag frågade efter pastarätten som var godast och då tipsade servitrisen om en skaldjursrätt som var bara sååå god. Det var en sådan där rätt som inte går att återskapa, det går inte att säga vad de har för ingredienser i (jag tänker då på själva såsen) men det är bara så gott.

Att döma av det sonen åt, kalvkött av något slag och som var sådär, ska man nog välja fisk eller skaldjur på O´Murzill. Se det som ett tips, jag kan ha helt fel:)

O´Murzill ligger på Via Accademia 17. Läs gärna HÄR

Här kommer lite bilder. Pastarätten med skaldjur är det jag åt på O´Murzill.

O`Murzill

Italien 2014 090

Italien 2014 041Italien 2014 040

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar