Annons
Annons

Bra ställen i Monti

Kan inte glömma Rom. Sommarens vistelse i Rom gjorde ett ovanligt starkt intryck på mig. Den här resan skulle jag bara hänga på café, strosa omkring och kanske åka till havet en dag. Inte flänga omkring som jag brukade. Och så blev det till stor del, jag kan rekommendera det.

Annons

Vi skulle åkt till havet på fredagen men istället fick jag mitt livs första njurstensanfall som resulterade i en surrealistisk ambulansfärd till ett sjukhus och en dag på akuten alldeles intill Vatikanen. Njurstensanfallet gick över gudbevars. De hittade ingen sten men jag fick ett annorlunda minne för livet:). Ja det var en märklig upplevelse. Resan till havet får bli en annan gång.

Jag bodde i stadsdelen Monti och hittade några fina mat- och dryckesställen där.  Första kvällen var vi på ett enkelt pizzahak som sålde pizzabitar i lösvikt. Såna ställen finns ju i vart gathörn i Rom numera, men den här restaurangen som hette Da Milvio hade ovanligt god pizza tyckte både sonen och jag. Sonen fick den där supernöjda blicken som bara han får på min fråga om vad han tyckte. Da Milvio ligger på Via dei Serpenti 7.

Vi besökte en trevlig vinbar också. När vi passerade bottiglieran (jag tror de hade mat också faktiskt) stod det folk på utsidan och pratade och verkade ha trevligt. Det såg så enormt ungdomligt och lättsamt ut att jag var tvungen att dra med mig sonen dit. Vem vill inte känna sig 20 år yngre liksom? Jag dricker väldigt lite alkoholhaltiga drycker numera, men just Aperol spritz kan jag inte stå emot. Man blir lycklig bara man ser den, så var sin Spritz fick det bli. Gå gärna till Ai Tre Scalini på Via Panisperna 251 och häng med de andra ungdomarna!

En kväll när jag var själv, åt jag god pasta på Pasta Chef på Via Baccina 42. Det är ett sånt där ställe där det är helt ok att äta när man är ensam. Verkligen inte tjusigt, men gott till ett bra pris. Gå gärna dit.

 

LÄS OCKSÅ

(12)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar