Annons
Annons

Bra vardagsmat som ger glädjetjut!

Jag är knappast ensam om att ha problem med vad som ska lagas till middag. Det ska vara mat som alla äter (ja hyfsat bra av iallafall), som känns kul att laga och som gärna får gå snabbt. Sedan är det ju extra kul om det är bra mat rent näringsmässigt. En sådan rätt här hemma hos oss och som gillas av 14-åringen speciellt, ja som får honom att avge små glädjetjut faktiskt, är kycklingwok.

Annons

Perfekt mat tycker jag för det är ett bra sätt att få i sig mycket grönsaker och så är det ju jättegott dessutom. Så här enkelt brukar jag tillaga min kycklingwok.

iphone 001

Kycklingwok med sweet chilisås och hoisinsås 4 port

200 g broccoli, det går snabbast med färsk
1 gul eller röd lök
2 vitlöksklyftor
2 små paprikor, gärna med olika färg
100 g champinjoner
1-2 morötter
rapsolja att steka i
400 g kycklingfilé
salt och peppar
1 1/2 dl sweet chilisås
1/2 dl hoisinsås
1/2 hönsbuljongtärning
gärna lite jordnötter eller cashewnötter

Skär broccoli i bitar och lök och vitlök i skivor. Skär paprika och champinjoner i bitar och morot i skivor. Fräs alla grönsaker i rapsolja, de ska vara lite mjuka. Salta. Dela kycklingen i bitar och stek den så att den får färg. Salta och peppra. Lägg tillbaka allt det stekta i stekpannan eller stekgrytan och häll på sweet chilisås och hoisinsås. Smula över buljongtärningen och låt det koka ihop i 5-10 minuter. Servera med nudlar eller ris och eventuellt lite nötter.

 

 

 

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(8)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar