Annons
Annons

Café i Göteborg

I söndags var jag och sambon på, ett för oss, nytt café vid Röda sten i Göteborg – Röda sten Restaurang och Café. Jo jag har vetat om att det skulle finnas ett café där någonstans men det har aldrig blivit av att åka dit.

Annons

Röda Sten är ett område under Älvsborgsbron, alldeles vid inloppet. Röda Sten heter det för att det ligger en stor rödmålad sten nere vid vattenbrynet. Det finns flera teorier om ursprunget till den röda stenen. Den kan ha varit ett sjömärke. Eller att ett fartyg har räddats undan storm genom att angöra vid stenen. Namnet Röda sten är känt sedan mitten av 1700-talet. Stenen har under många år rödmålats regelbundet, gå och titta på den om du är i närheten. Man missar den inte.

Caféet som är inrymt i det gamla sockerbrukets pannhus är fint. Lite härligt rufft som det anstår ett café i en gammal industrimiljö. Vi var där sent på eftermiddagen så fikabrödet var det tunnsått med. Men det gjorde inget, jag gillade stället ändå. Kan tänka mig att det är glassigt att fika på deras veranda  en varm sommardag.

Jag kan rekommendera caféet som en trevlig utflykt utanför stadskärnan, titta på det översta fotot så hittar du. Det finns en fin promenadslinga bort mot Nya varvet (söder över alltså), längs med vattnet, som också kan rekommenderas.

 

LÄS OCKSÅ

(5)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar