Annons
Annons

Café i min barndomsstad

Jag är uppväxt i Uddevalla. Jag bodde där tills jag var 19. Sedan läste jag till hemkunskapslärare i Uppsala i tre år för att sedan återvända till Uddevalla. 1989, när jag var 25, flyttade jag till Göteborg. Numera bor jag i en grannkommun till Göteborg.

Annons

Jag var i Uddevalla nu i helgen, mina båda föräldrar bor där. Uddevalla är inte direkt platsen på jorden, men stan har en stor plats i mitt hjärta. Jag tänker extra mycket på det när jag är där. Om de river en kåk i den kommun jag bor i nu rycker jag mest på axlarna (ja nästan iallafall), men om de river ett fint gammalt hus i Uddevalla – då blir jag ledsen.

I Uddevalla har man rivit mycket. Alldeles för mycket. Det finns ändå en liten fin stadskärna kvar med tex Kungstorget, Hasselbacken, Bäveån, Margretegärdeparken och liknande gator.

Vissa saker har blivit bättre i Uddevalla, som tex cafélivet. Stan har haft två riktigt bra caféer i några år, dessvärre hade ett av dem stängt nu. Jag vet inte varför. Så kvar är Yerba som ligger högst upp på Norra Drottninggatan. Jag har skrivit om det tidigare här på bloggen men det är värt att nämnas igen.

I en gammal röd träkåk, som jag har passerat tusentals gånger när jag har gått från stan hem till Gröngatan där jag bodde på den tiden, ligger Yerba. Det är lite konstigt för mig att man gjort om det huset till ett café, jag är så präglad av att det bara är ett rött hus utan någonting i. Det känns mossigt att tänka så, men jag kan inte låta bli.

Numera är det röda huset ett trevligt och mysigt fik med goda mackor. På sommaren kan man sitta i en inbjudande och avslappnad trädgård. Gå dit om du är i Uddevalla.

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(21)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar