Annons
Annons

Café i Vallberga

Jag är ju på ständig jakt efter café- och fikaupplevelser. Inte så att jag hela tiden letar efter trendiga caféer eller ” det bästa kaffet i stan”. Nej jag vill fika och det ska vara på ett ställe som jag av en eller annan anledning gillar (låter kanske självklart). Vad som gör att jag gillar det varierar mycket. Det kan vara läget, det kan vara att det känns härligt opretentiöst, det kan vara att de har supergoda bullar men det kan också vara att det är omtalat i någon reseguide eller tidning. Mycket beror det på min dagsform. Vad jag känner för just den dagen. Men att fika på bensinstationer och cafékedjor går oftast bort.

Annons

I fredags eftermiddag hade jag och sambon en trevlig caféupplevelse i södra Halland. När vi åkte till sommarstugan på Österlen var jag ruggigt kaffesugen eller cafésugen, svårt att svara på vilket (hi hi). Sambon var inte alls inne på samma linje – han ville åka direkt. Så jag fick ta saken i egna händer och googlade på Halland och caféer (himla bra det där med google!)

Jag var sugen på ett ställe mitt på bonnvischan och det fick gärna vara något enkelt. Och det var precis vad vi hittade. I byn Vallberga några km söder om Laholm låg Signes konditori. Vi fick göra en liten avstickare från vår vanliga resrutt men det var bara roligt. Hos Signe – som var en kombination av bageri, café och servicebutik – köpte vi var sin bulle och kopp med bryggkaffe och slog oss ner i deras soffa.

Ja det hela blev en mysig kaffestund mitt ute på landet i södra Halland. HÄR hittar du Signes konditori.

002

001

003 004

LÄS OCKSÅ

(7)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar