Annons
Annons

Café- och restaurangtips i Göteborg

 

Mariaplan mot Långedrag

 

Har du planer att besöka Göteborg i sommar? Gillar du att upptäcka nya matställen och kanske besöka ställen som ligger vid sidan av allfartsvägen? Då tycker jag du ska bege dig till stadsdelen Majorna och där närmare bestämt Mariaplan. Sedan ett år kanske, jag har dålig koll, finns där en spännande och mycket trevlig restaurang vid namn Enoteca Maglia. Maten som serveras är italienskinspirerad och det jag åt när jag var där för ett tag sedan var mycket gott. Mariaplan ligger ju inte direkt centralt så stället har lite av lokal restaurang över sig, vilket jag uppskattar mycket. Min 14-åring var med och han gillade den kycklingrätt han åt så det är ett ställe för hela familjen. Kolla gärna HÄR

Annons

Kafé Marmelad

Några hundra meter från nyss nämnda restaurang ligger Kafé Marmelad. Ett ställe som funnits i några år nu men som serverar både fika och mat. Jag och sambon var där på midsommardagen och jag åt en himmelskt god Rödbetspaj med fetaost och massor av timjan (måste nog pröva att göra något liknande själv här hemma någon dag förresten) för bara några tjugor.

Godaste rödbetspajen i stan!

I området ligger fler ställen som ser spännande ut och inte bara det – om man är intresserad av att titta på de för Göteborg så klassiska landshövdingehusen är det här området en guldgruva. Det är bara att åka dit och upptäcka!

 

LÄS OCKSÅ

(25)
(0)

2 kommentarer


 

Annons

Laddar