Annons
Annons

Café Yerba i Uddevalla

I fredags blev det en tur till Uddevalla, jag tog tåget och hälsade på pappa några timmar. Cafétokig som jag är hade jag även siktet inställt på café Yerba som ligger väldigt nära där han bor.

Jag har varit där en gång tidigare. Det var för några år sedan och då kändes det inte som min grej. Nu har de tydligen bytt ägare och mina Uddevallakompisar som jag skrev om häromdagen (läs HÄR) tyckte absolut att jag skulle gå dit. Så efter att ha varit hos pappa några timmar tog jag mig en tur till Yerba.

Annons

020

Jag gillade café Yerba mycket. Det ligger högst upp på Norra Drottninggatan i ett gammalt rött trähus. I anslutning till huset fanns det en stor trädgård där man kunde sitta. De hade vanliga stolar och bord men också 4-5 solstolar med tillhörande låga bord som man kunde hänga vid. Tänk att jag har passerat det här huset massor av gånger utan att ha en aning om att det fanns en sådan lite hemlig trädgård där, sådant tycker jag är roligt. Det är kanske inte stans vackraste trädgård men den var stor och kändes härligt opretentiös på något vis. Ett ställe att hänga på under någon timme eller två. Jag provade en av deras solstolar under den stunden jag var där, det var skönt!

019

Jag var inte hungrig så jag köpte bara en dricka men enligt kompisarna ska de ha jättegoda mackor. Bakverken och bullarna såg också goda ut. Inomhus hade cafét en lite egen stil, men det kändes hemtrevligt och jag gillade det. Är du i Uddevalla – ta en tur till café Yerba på Norra Drottninggatan!

024

021

025

026

027

LÄS OCKSÅ

(27)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar