Annons
Annons

Cafébesök i Alingsås

På nationaldagen tog vi bilen till Alingsås för att där besöka Nolbygårds ekobageri och ekokafé. Det ligger en bit utanför Alingsås, väster ut mot Trollhättan och Vänersborg. Om du ska åka dit är det bra att kolla upp kartan först med andra ord! Jag såg en busstidtabell på väggen så det går att åka buss dit också!

Annons

Jag har ju följt White Guides korande av de bästa caféerna i landet. Jag skrev om det här på bloggen i förra veckan. Nolbygård var nominerade i kategorin Årets fikaställe men fick inget pris. Bara det att vara nominerad är hur stort som helst så mina förväntningar var lite högre än vanligt kan man säga.

002

Själva huset är jättefint med spröjsade fönster och vacker träpanel. Trädgården med cafémöbler av äldre sort gillade jag också. Längst bort i trädgården har man placerat en knallorangegul rälsbuss där man också kan fika. Jag gick in där – nyfiken som jag är- och det luktade sådär härligt gammalt som det gör i gamla tåg. En familj med 2 barn satt där och drack sitt kaffe och festis.

Vi åt paj med älgkorv. Annars brukar de ha soppa också till de som vill ha något matigare men inte just den här dagen (det var ju helgdag). Pajen var god och man fick en rejäl bit med sallad till. Servicen var fantastisk, det var 2-3 unga killar och tjejer som gick runt bland fikabrödet och mackorna och som hjälpte en på 3 röda sekunder. Det som jag kan tycka var lite tråkigt var deras fikautbud. Och fikautbudet på ett café är väldigt viktigt i min värld! Kanske var det utplockat jag vet inte men det vi möttes av var några sorters rawfoodkakor eller andra lite nyttigare kakor (med bovete och mixade torkade frukter i typ). Jag har ätit jättegoda rawfoodkakor innan så det hade jag inget emot att testa men tyvärr så blev jag besviken den här gången. Jag åt en boll gjord på torkad frukt, apelsin och pumpafrön (och något mer som jag inte kommer ihåg) och nej den gjorde inget större intryck, tyvärr. Jag testade även det sonen åt och tyckte inte det var något extra heller. Såg också att de sålde en mycket smal bit med rabarberpaj för 40 kr, för dyrt för min smak.

Jag har sett på bilder därifrån – när jag följer deras facebooksida- att de brukar ha bullar och liknande så jag hoppas fikabrödet är bättre där nästa gång. Här kommer foton därifrån!

Ps Jag hittade en gammal karta över tågnätet i Sverige från 1948, den var fin den!

003

023

006012009013

016

Om du vill läsa mer om Nolbygård kan du läsa HÄR

LÄS OCKSÅ

(6)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar