Annons
Annons

En mycket användbar kokbok

Jag köpte Tommy Myllymäkis senaste kokbok i förra veckan, den som heter Grönsaker, tillbehör & garnityr. Nu snackar vi användbar kokbok! Boken består alltså av rätter gjorda på morötter, lök, vaxbönor, blomkål, potatis, palsternacka – ja alla de grönsaker som Tommy Myllymäki själv gillar. Och som han själv skriver i förordet – han älskar grönsaker och han tycker att de förtjänar att tillagas med omtanke, respekt och rätt teknik. De flesta rätterna är tänkta som tillbehör till fyra personer men de funkar också att serveras som ensamrätt till en eller två personer.

Annons

Jag har i helgen provat två av recepten, ett med blomkål, smör och kapris och ett med morötter, körvel och smör. Mycket goda båda två. Recepten är för det mesta enkla med bara 3-4 ingredienser (ibland lite fler ingredienser) och utan krusiduller som han själv skriver. Ja det är en sådan kokbok som man skulle vilja använda från pärm till pärm.

En sak som jag gillar lite extra, jag och författaren har tydligen samma favoritgrönsak för i slutet av förordet skriver han: ”Vet du inte var du ska börja så testa ett av recepten med aubergine. Har du tur kanske du blir lika hooked som jag”

003

LÄS OCKSÅ

(11)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar