Annons
Annons

Ett café till…

Ingången

Som ni säkert märkt så älskar jag att fika. Det är  mysigt att fika hemma och det är helt fantastiskt mysigt att fika på café. Jag är en kräsen cafébesökare dessutom, jag går absolut inte till första bästa ställe utan jag ska helst på förhand veta att det är bra på nåt vis. Det kan vara själva fikabrödet som lockar men det kan också vara ställets belägenhet, utsikt eller en häftig lokal. Eller att det är gammalt eller som i det här fallet lite crazy! I torsdags hade vi besök av min kusin med familj och då tog jag med dem till KIN, ett café som ligger i Östra Vemmerlöv. Östra Vemmerlöv är en by belägen några km från Gladsax som i sin tur ligger några km väster om Simrishamn. Man skulle kunna säga att caféet ligger i en by långt ute på landet men det är det inte ensamt om här på Österlen, tvärtom är det rätt så vanligt. Jag gillar verkligen de här caféerna som ligger på udda ställen och ofta i lite otippade lokaler. Det passar mitt ständiga cafébesöksbehov helt enkelt!

Annons

Kommer du från Gladsaxhållet ligger det alldeles i början av byn.

 

 

KIN bageri ligger i ett gammalt andelsbränneri. Dit kom bönderna  med potatis och korn som det sedan gjordes sprit av. Bönderna fick sin andel av vinsten i form av pengar. Bränneriet är byggt i röd tegelsten med höga spröjsade glasdörrar, ja huset är verkligen vackert och det är trevligt att den typen av byggnader används på ett nytt sätt.

Man kan sitta inne eller ute i en stor trädgård. Borden och stolarna är av alla möjliga sorters stilar och färger.  Vid några av borden finns det parasoller som för tankarna till Hawaii! Lite crazy, busigt och mycket färgstarkt.

De säljer mackor som såg jättefina ut och några bakverk, inte så många men de vi smakade på var mycket goda. Det är svårt att beskriva caféet, det måste helt enkelt besökas!

LÄS OCKSÅ

(8)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar