Annons
Annons

Färs på korsen och tvärsen

Jag är mitt uppe i produktionen av en ny kokbok på temat färs. Det ska vara rätter gjorda på olika sorters färser: nötfärs, blandfärs, kalvfärs, fläskfärs, fiskfärs, lammfärs, kycklingfärs och vegetarisk färs. Det är väldigt roligt. Jag är färdig med de flesta recepten men har kanske en 7-8 stycken kvar att testa innan jag kan fota dem. Den här gången fotar Anna Hult.

Annons

Så den här helgen har jag gjort pot au feu på kalvfärs och indiska lammköttbullar i en krämig sås (det krämiga som än så länge är lite hemligt blev jättegott). Idag ska det bli paj med köttfärs och ansjovis och i morgon lutar det åt att det blir en pastarätt med sojafärs. Jag lyckas inte med alla recept förstås. Förra helgen gjorde jag en färsrätt med grönkål som jag var klart nöjd med men också en slags mexikansk färsgryta som inte smakade dåligt på något vis men som inte stack ut eller hade det där lilla extra. Så det senare receptet kommer inte vara med. Här kommer lite foto från färsexperiment  jag ägnat mig åt under januari och februari. Ha en fin måndag.

Tacosoppa med milda fina smaker

Tacosoppa med milda fina smaker

004

Fiskfärsbiffar

Pizza med färs och mango

Pizza med färs och mango

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

2 kommentarer


 

Annons

Laddar