Annons
Annons

Farsans bro och en riktig cafépärla

Jag och sambon tog en promenad på Klippan vid Älvsborgsbron inne i Göteborg idag. Jag är lite mallig vad gäller Älvsborgsbron, min pappa har nämligen varit med och byggt den. Jag tror det var 1967. Pappa jobbade som plåtslagare på Uddevallavarvet men lånades ut till brobygget i Göteborg. Lite flott tycker jag.

Annons

Det var sådär riktigt göteborgsrått så vi var tvungna att fika. Det fiket som vi tänkt oss var stängt men vi hade turen att hitta ett annat. En riktig cafépärla visade det sig.

Det ligger ett café på en ångbåt alldeles intill Sjömagasinet, ett fint litet café som serverar kaffe, mackor och Delicatokaffebröd. Där var vi.  Caféet är lite ruffigt fast på ett charmigt sätt, stället känns mer som Hamburg eller Köpenhamn än Göteborg.

Jag drack varm choklad och åt ostmacka. Där var varmt och mysigt i den julpyntade kabyssen och ut genom fönstret såg man spridda ljus från stan. Gå gärna dit om du har vägarna förbi.

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(25)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar