Annons
Annons

Fika i Positano

De flesta nätter under vår Italienresa bodde vi på ett hotell några km upp i bergen ovanför Sorrento. Sorrento är en semesterort som ligger i Neapelbukten, ca 5 mil från Neapel och ca 25 mil söder om Rom. Jag var lite orolig innan om hotellet skulle ligga för långt från Sorrento och att det kanske skulle vara krångligt att ta sig ner till stan, vi hade ingen bil utan fick helt förlita oss på kollektivtrafiken.

Annons

Svaret på den frågan var att hotellet låg en bra bit ifrån stan men att det var just dess belägenhet som gjorde det helt magiskt! Ordet magiskt börjar bli lite utslitet men i det här fallet stämde det mer än väl. När man satt vid poolkanten eller låg i solstolen hade man hela Neapelbukten framför sig med Vesuvius som en fond i alla möjliga otroligt vackra blåa nyanser. Jag trodde inte man kunde bli kär i en vulkan men något åt det hållet blev jag.

Italien 2014 097

Ja sedan var de som ägde och jobbade på hotellet hur gulliga och hjälpsamma som helst. Så vill ni ha ett semestertips så kommer det här – Villa Fiorita utanför Sorrento i Italien. Bussen stannade precis utanför hotellet och ville man äta på närmare håll än Sorrento kunde man äta lunch på hotellet eller gå 10 minuter till en grannby – St Agatha – som hade flera restauranger.

Sista dagen tog vi lokalbussen till Positano. Positano ska enligt många vara den vackraste byn på Amalfikusten. Det tog  kanske  45 minuter att ta sig dit på slingriga vägar med jättefin utsikt. När vi var framme blev vi avsläppta vid byns säkert 100 år gamla café (man kunde se ett foto utanför från tidigt 1900-tal). Ja det var den typen av café som jag går och drömmer om här hemma när jag tänker på vad jag ska göra när jag kommer till Italien. Och ibland infrias ens drömmar! Caféet var ett sådant ställe där hela byn samlas, man hänger över disken och tar sin cappuccino eller espresso och pratar. Jag hade läst mig till att i Positano skulle allt vara vråldyrt men det stämde verkligen inte här – 2,50 euro för en bulle och en cappuccino!

Italien 2014 108

Italien 2014 105

Italien 2014 107

Bar Internazionale hette det och de hade  jättegod hemmagjord glass också, den provade vi på tillbakavägen. Och hur var själva Positano kanske du undrar – jo det var fantastiskt fint. Otroligt vackra hus och bougainevilla som klättrade utmed bergväggarna. Mycket turister förvisso men det stod man ut med:)

LÄS OCKSÅ

(7)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar