Annons
Annons

Fika och prata svenska

Idag har jag varit med om något häftigt! Jag har varit på språkcafé med nyanlända svenskar som vill öva på sin svenska.

Vi var ett 30-tal som hade samlats i biblioteket här i kommunen. De flesta hade varit där flera gånger (det här är ett projekt som pågått sedan 2009). Det bjöds på kaffe och kaka. Jag samtalade med tre kvinnor, två från Syrien och en från Iran.

Annons

Egentligen var temat för dagen trafik och resor men ”det var inget måste” sa personalen från Vuxenskolan som också höll i språkcafét. Jag tror inte vi fyra sa ett ord om trafik eller resor utan vi tjattrade på om mat, jobb, syriska restauranger, kvinnornas barn, min son, hur svenskar är osv osv.

Det var helt fantastiskt roligt och lärorikt att vara där. Om du har minsta tanke på att ställa upp som volontär i sådana här träna-på-svenska-aktiviteter eller liknande så vill jag uppmuntra dig att göra det.

På fredag är jag inbjuden att delta i kvinnornas matlagningskurs, de ska laga armenisk mat. Gissa om jag ser fram emot det!

Sprakcafé

LÄS OCKSÅ

(13)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar