Annons
Annons

Fikon- och amarettotoppar

Bra julgodisrecept kan man aldrig få nog av. Det här julgodiset med fikon, mandelmassa och amaretto har varit en följeslagare i flera, flera år hemma hos oss.

Gillar du torkade fikon och mandelmassa, ja då kan det här vara en ny favorit. Amaretton kan ersättas med konjak.

Annons

Fikon- och amarettotoppar 35 st

200 g torkade fikon
50 g smör
150 g mandelmassa
1/2 dl amarettolikör
2 dl ströbröd
300 g mörk choklad

  1. Skär bort skaften på fikonen. Dela dem på mitten.
  2. Lägg fikon, smör, mandelmassa, amaretto och ströbröd i en matberedare.
  3. Kör till en slät massa och forma toppar av smeten.
  4. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron på full effekt (max 800 W) i ca 1 minut. Doppa topparna i chokladen och låt dem torka på ett bakplåtspapper.

Fikon- och amarettotoppar

LÄS OCKSÅ

(24)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar