Annons
Annons

Fläskfilé som fredagsmys

Det är fredag och jag tänkte bjuda på ett recept på fläskfilé som jag gjorde för något år sedan till Mitt kök. Ett sådant där fläskfilérecept som går hem i hela familjen:)

94d17188-2f27-415a-aa53-e2beaf5627f9-305x305 (1)

Fläskfilégryta a la Italien 4 port

Annons

Perfekt festmat på fläskfilé när du vill att det ska gå snabbt. Det här är mat som gillas av alla!

600-700 g fläskfilé
margarin eller smör att steka i
salt och peppar
1 gul lök
150 g små champinjoner
2 vitlöksklyftor
½ dl röd pesto
1 dl svarta oliver av bra kvalitet
6 avrunna soltorkade tomater i olja
3 dl crème fraiche
2 msk vatten
finklippt färsk basilika

rosmarinris:
1 tsk torkad rosmarin
3 dl avorioris

tomat- och mozzarellasallad:
3 tomater
1-2 pkt mozzarella
olivolja att ringla över
flingsalt

 

  1. Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Stek skivorna så att de får färg i margarin eller smör i en stor stekpanna. Salta och peppra. Lägg fläskfilén åt sidan.
  2. Hacka löken och skär champinjonerna i halvor. Pressa vitlöken. Stek lök, champinjoner och vitlök i stekpannan. Löken ska bli mjuk och glansig.
  3. Tillsätt pesto, avrunna oliver, soltorkade tomater och crème fraiche. Låt såsen koka ihop i 5 minuter. Tillsätt fläskfilén och låt den koka med tills den är genomstekt, det tar 5 minuter.
  4. Späd med lite vatten. Strö över lite färsk basilika.
  5. Koka riset enligt förpackningen. Tillsätt rosmarin samtidigt som du tillsätter avorioriset.
  6. Skär tomat och mozzarella i skivor och lägg dem omlott på ett uppläggningsfat. Ringla över lite olivolja och strö på flingsalt.
  7. Servera fläskfilén i sin sås med rosmarinris och tomat- och mozzarellasallad.

Åsa Dahlgren har fotat.

 

LÄS OCKSÅ

(24)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar