Annons
Annons

Förmat

När sonen var 5-6 år, var jag och han ibland på en restaurang inne i Göteborg som hette Caprese. Caprese låg på Kungsgatan, ganska nära Domkyrkan. Idag ligger det en annan restaurang i de lokalerna. Det som var bra med Caprese var att de hade både pizza och lagad italiensk mat. De hade rutiga dukar och man drack rödvin i vanliga dricksglas (sånt gillar man ju alltid). Och så var det lite enkelt men ändå gemytligt. Som en restaurang i Italien. En restaurang som man kunde gå till med ett litet barn, helt enkelt.

Annons

Iallafall, på Caprese hade de som rutin att fråga om man ville ha vitlöksbröd innan maten. Jag måste ha kallat det för förrätt, för snart så sa sonen förmat om vitlöksbröden som han gillade jättemycket. Jag tyckte att det var gulligt, jag minns att jag tänkte – ”om sonen vill ha förmat så ska han få det”.

Sonen gillar fortfarande vitlöksbröd och jag med för den delen. Det är bra mat om man vill förhöja en enkel soppa eller liknande. Så här gör du:

1 liten baguette (så att du får ut ca 10 små skivor)
50 g mjukt smör
1/2 dl finhackad bladpersilja
2 pressade eller rivna vitlöksklyftor
salt och peppar

Dela baguetten i ca 10 skivor. Rör smör, bladpersilja, vitlök, salt och peppar i en tallrik. Bred smöret ovanpå brödskivorna. Gratinera i mitten av ugnen i 250 grader i 8-10 minuter tills bröden får färg.

vitloksbrod

LÄS OCKSÅ

(14)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar