Annons
Annons

Fredagsmyskycklinggryta!

593312-Kyckling-_och_auberginegryta-kyckling_auber

Det är fredag och då ska det vara fredagsmyyys! Här kommer receptet på en kycklinggryta som jag gjorde för Buffé (Icas kundtidning) för några år sedan. Om du gillar kyckling, aubergine, olivolja, spiskummin och kanel – ja då är det här rätten för dig. Lägg märke till att receptet är till 8 portioner, självklart går det bra att halvera. Tänk också på att auberginen ska vara genomstekt när du tillsätter den till kycklinggrytan. Halvrå aubergine gör ingen människa glad, jag lovar 🙂

Annons

Kyckling och auberginegryta med couscous smaksatt med pesto 8 port

Receptet funkar även med lammkotletter.

8 – 10 kycklingklubbor
olivolja att steka i
salt och peppar
2 pkt krossade tomater a 500 g
1 hönsbuljongtärning
2 tsk spiskummin
2 kanelstänger
1 aubergine

Dela kycklingklubborna en gång och stek dem, några åt gången, i en stekgryta eller stekpanna. Salta och peppra. Lägg över kycklingen i en stor gryta. Vispa ur stekpannan med några dl krossade tomater. Tillsätt all krossad tomat, hönsbuljongtärning, spiskummin och kanelstänger till grytan. Koka kycklingen i 40 minuter. Skär auberginen i tunna skivor och därefter halvor. Stek auberginen i rikligt med olivolja så att den får färg, den ska vara mjuk inte halvrå. Lägg över auberginen i grytan när det återstår 10 minuter.  Smaka av med salt.

Couscous smaksatt med pesto 8 port

6 dl couscous + 12 dl vatten
1/2 tsk salt
1 burk grön pesto, 185 gram
50 g babybladspenat
150 g tärnad fetaost
1 1/2 dl russin

Koka upp vatten och salt till couscousen. Tillsätt couscousen och dra av kastrullen från plattan. Låt couscousen dra under lock i 10 minuter. Rör ner peston. Lägg couscousen på ett uppläggningsfat. Strö på spenatblad, fetaost och russin.

Anna Clarén har fotat.

LÄS OCKSÅ

(17)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar