Annons
Annons

Galet goda pintxos i Göteborg

Befinner du dig i Göteborg och är sugen på något riktigt trendigt? Då ska du gå till pintxos- och ölhallen Basque på Magasinsgatan 3 i Göteborg. Det ligger alltså vägg i vägg med Puta Madre och har dessutom  samma ägare. Enligt tidningen Metro har de staden San Sebastian i Baskien som sin förebild.

Annons

Pintxos är alltså det baskerna kallar sin tapas. Man plockar till sig de pintxos man vill ha på sin tallrik och betalar efteråt för de antal pinnar (som hållit ihop pintxosen) som de blivit under kvällens gång.

Varje pintxos kostar 25 kr. De flesta pintxosar består av en bit bröd och något gott ovanpå. Jag åt 7 stycken och skulle nog kunnat äta lika många till, inte för att de var så små utan för att de flesta var så vansinnigt goda. En bestod av anklever, chevre och karamelliserat socker (den var sååå god!), en annan bestod av en fantastisk färskost med en mycket god salami och färsk ananas. En tredje bestod av en liten spansk fisk (såg ut som en vit sardin) och andra smarrigheter som jag inte riktigt uppfattade vad det var och en fjärde bestod av kokt ägg, picklad gul lök och majonnäs med tryffel. Den sista var bara så god också!

Basque är kanske mer stället du går till om du är sugen på något litet än att betrakta som en regelrätt restaurang. Är du i Göteborg, sugen på att prova pintxos och gillar det lite hipsteraktiga – då ska du absolut gå till Basque!

Basque

LÄS OCKSÅ

(8)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar