Annons
Annons

Galette med cheddarsås och tomater

Bjuder på ett recept på en supergod galette från min senaste kokbok – Pajer till vardag, fest & kafferep. Det här är mina smaker!

Galette med cheddarsås och tomater 4 port eller 8 port på ett buffébord

Annons

Servera den här snabbgjorda och vansinnigt goda pajen riktigt varm tillsammans med en sallad.

1 normalstor pajdeg

Cheddarsås:
100 g riven lagrad ost tex Cheddar
2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad oregano
salt och peppar

300 g cocktailtomater

Pensling:
1 litet ägg
1 msk vatten
salt

Garnering:
torkad oregano

Servering:
en sallad

Lägg degen kallt i 30 minuter och kavla sedan ut den på ett mjölat bakbord till en rundel som mäter ca 25 cm i diameter. Lägg rundeln på en bakpappersklädd plåt. Blanda ost, crème fraiche, pressad eller riven vitlök och oregano i en skål. Smaka av med salt och peppar. Dela tomaterna i skivor. Bred cheddarsåsen över pajbotten men spara de yttersta 4-5 centimetrarna. Toppa med tomatskivorna. Vik upp kanten runt om. Vispa ihop ägg, vatten och lite salt i en kopp. Pensla kanterna med ägget. Grädda galetten mitt i ugnen i 200 grader i 20-25 grader. Strö på lite oregano. Servera galetten varm med en sallad. Galetten kan vara lite skör, så det är lättast att servera den när den fortfarande ligger kvar på plåten.

LÄS OCKSÅ

(7)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar