Annons
Annons

Glace au four till nyår!

Glace au four och nyår hör ihop på något vis. Här kommer ett favoritrecept jag gjorde till en tidning för några år sedan. Jag kallar den Glace au four med fluff. Med fluff menar jag i det här fallet en blandning av Philadelphia och Marshmallowfluff. Marshmallowfluff kan du köpa på glasburk i lite större butiker.

Annons

Gott nytt år alla fina bloggläsare!

Glace au four med fluff 8 portioner

100 g smör
3 dl havregryn
1 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver

2 pkt rektangulär vaniljglass à 1/2 liter
250 g frysta blåbär och hallon
400 g Philadelphia
4 dl Marshmallowfluff (ca 2 burkar)

Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret i en kastrull. Blanda i havregrynen och låt svälla i några minuter. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl och bakpulver i en kopp. Rör ner havregrynen och mjölblandningen i äggblandningen. Bre på havregrynssmeten i en form, ca 20 x 20 cm och ca 3 cm höga kanter (jag brukar göra en egen med hjälp av bakplåtspapper och nålar). Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt bottnen svalna något, lossa den sedan med hjälp av en vass kniv. Strax före servering: Höj ugnstemperaturen till 250°C. Lägg glasspaketen och sedan bären på havregrynsbottnen. Blanda philadelphiaost och marshmallowfluff i en bunke. Bred blandningen ovanpå och runt om. Grädda så att marängen får lite färg, ca 5 minuter. Servera genast.

glace-au-four-med-philadelphia-och-marshmallowfluff

LÄS OCKSÅ

(11)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar