Annons
Annons

Glad påsk från Österlen

Jag har haft 2 jättefina dagar i sommarstugan på Österlen.

paskpynt

Igår var vädret lite sämre, ja det duggregnade nog när jag tänker efter. Men det gjorde inte så mycket för jag hade fullt upp ändå. Vi var på konstrundan en sväng. En av de fotografer jag jobbar med, Anna Clarén, hade utställning i Fabriken i Bästekille. Så hela familjen var där och träffade henne. Åk gärna dit och titta på Annas fina fjärilsfotografier! Särskilt de lite vemodiga bilderna gillar jag mycket.

Annons

Anna Clarén

Fabriken

Idag har vi varit en tur till Simrishamn. Det brukar vara mycket folk där sådana här helgdagar och det var det idag också. Vädret var fantastiskt! Vi gick ner till hamnen och köpte oss var sin sillamacka som vi åt i solen. Det var riktigt skönt att sitta ute.

Ja så var Simrishamnsloppisen igång! Det var en stor överraskning, jag trodde inte den började förs i april. Jag hittade ett runt bord för 100 kronor. Det hade en del vita färgfläckar på bordsskivan men det tog sonen bort när vi kom hem så det blev jättefint. Bordet ska jag ha till fotografering.

rekvisita till matfotografering

Dagen avslutades med trädgårdsstädning. Jag plockade grenar och pinnar så det blev en hel påskbrasa. I Bohuslän där jag kommer från är det tradition att man eldar en påskbrasa på påskafton. Allt för att skrämma bort påskkärringarna:). Läser man på Wikipedia är det en tradition som holländska köpmän förde med sig på 1700-talet. Jag vet att man har påskeldar även i Dalsland, enligt Wikipedia finns de också i Halland, Värmland och Västergötland.

Medan jag plockade grenar flög ett 50-tal tranor i samlad trupp norr ut. Det var en vacker syn. Ha en fortsatt glad påsk!

paskbrasa

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar