Annons
Annons

Godaste bullarna ever

På tisdag är det Kanelbullens dag och här bjuder jag på receptet, på de i särklass godaste bullarna jag någonsin ätit. Det ni! Höga fluffiga Cinnamon buns med frosting ovanpå. De är så goda, så det finns inga ord för det!

Annons

Sätt igång och baka!

Cinnamon buns med frosting 20 st

Cinnamon buns med sin krämiga Philadelphiafrosting är godast lite varma. Om du fryser in dem, värm dem gärna i micron i några sekunder strax innan servering.

50 g jäst för söta degar
3 dl mjölk
1 ¼ dl strösocker
1 tsk salt
2 ägg
100 g margarin eller smör
12-13 dl vetemjöl

Fyllning:
200 g margarin eller smör
2 dl brun farin
2 tsk kardemummakärnor
2 msk kanel

Frosting:
100 g Philadelphiaost
75 g margarin eller smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Topping:
1 msk kanel
2 msk strösocker

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen. Rör så att jästen löser sig. Tillsätt socker, salt och ägg. Dela fettet i tärningar och rör ner det tillsammans med hälften av mjölet i bunken. Tillsätt mer mjöl och arbeta ihop alltsammans till en kladdfri deg. Låt degen jäsa övertäckt i en timme. Blanda margarin eller smör och brun farin i en skål. Stöt kardemummakärnorna i en mortel och rör ner dem tillsammans med kanel i fyllningen. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den något. Kavla ut den till en rektangel som mäter 30 x 60 cm. Bred på fyllningen över hela kakan. Rulla ihop kakan hårt till en rulltårta. Dela rullen i 20 jämnstora bitar. Lägg bullarna i en bakpappersklädd långpanna, 35 x 45 cm. Låt bullarna jäsa i 30-40 minuter. Grädda en bit ner i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Om mittdelen av bullarna jäser upp i ugnen, ta ut långpannan mot slutet av gräddningen och tryck ner den med handen. Blanda Philadelphiaost, margarin eller smör, florsocker och vaniljsocker i en skål. För att få frostingen riktigt slät är det lättast och bäst att använda en elvisp. När bullarna varit ute i några minuter – bred frostingen ovanpå. Blanda kanel och socker och strö det ovanpå. Servera gärna bullarna lite varma. Om du vill frysa in dem: bred frostingen ovanpå bullarna och låt dem svalna. Strö på kanel och socker när du tinat och värmt dem.

Receptet kommer från min kokbok – Baka i långpanna.

Cinnamon buns recept

LÄS OCKSÅ

(78)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar