Annons
Annons

Godaste desserten

Det finns en dessert som slår det mesta – tiramisu tänker jag på förstås! Jag tror inte att jag är ensam om att tycka det. Det är något med kombinationen av kaffe, mandellikör och mascarpone som gör att mina smaklökar jublar. Egentligen skulle man ha en tiramisu stående i kylskåpet hela tiden, så att det bara var att ta fram och äta lite varje dag. Det hade vart nåt det:)

Annons

Jag lagade tiramisu igår eftermiddag, till familjens lilla nyårsdagsmiddag. Det är ju så enkelt att göra tiramisu, prova du också. Så här gjorde jag.

Tiramisu 4-6 port

2 ägg
3/4 dl strösocker
250 g mascarponeost
1/2 dl mandellikör (Amaretto)
12 st Savoiardikex
1 dl nybryggt kaffe
1-2 tsk kakao

Skilj gulor och vitor. Vispa gulor och socker till en pösig smet i en bunke. Rör ner mascarpone och mandellikör. Vispa vitorna till hårt skum. Rör ner hälften av vitorna i äggulesmeten, tillsätt resten och rör försiktigt. Doppa hälften av kexen (så att halva kexet doppas) i kaffet i en djup tallrik. Lägg kexen med den doppade sidan ned i en liten form (formen på bilden är ca 15×15 cm). Bred på hälften av mascarponeblandningen. Doppa resten av kexen i kaffet och lägg dem ovanpå. Bred på resten av mascarponeblandningen. Ställ tiramisun kallt över natten. Tiramisun blir allra godast om den får stå i kylen ett helt dygn innan du äter den. Sikta över kakao och servera bums! Njut!

tiramisu

 

LÄS OCKSÅ

(70)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar