Annons
Annons

Godaste strömmingslådan

Sambon kom hem med ett halvt kilo strömmingsfiléer igår. Med fem ingredienser gjorde jag en supergod strömmingslåda som passade perfekt med vår nyupptagna Solanumpotatis. Oj vad gott det blev! Så här gjorde jag.

Annons

Godaste strömmingslådan 4 port

500 g strömmingsfilé
ca 2 dl lättrökt kaviar (typ Kalles kaviar)
1 dl finklippt gräslök
2 1/2 dl vispgrädde
ströbröd
salt

Lägg strömmingen med skinnsidan nedåt på en skärbräda. Lägg en knapp tesked kaviar på varje strömming. Bred ut kaviaren något. Strö på lite gräslök och vik ihop. Lägg de ihopvikta strömmingsfiléerna något omlott i en smord ugnsfast form. Häll på grädden. Strö på lite ströbröd och salt. Stek i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Servera med potatis och gröna ärter.

 

LÄS OCKSÅ

(16)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar