Annons
Annons

Göteborgsområdets gulligaste café!

café grindstugan 009

Ikväll var jag och sambon och lyssnade på Sofia Karlsson i något som heter Jonsereds trädgårdar. Det är en nyanlagd trädgård som ligger vid Jonsereds herrgård alldeles vid sjön Aspen i Partille kommun. Aspen är den första sjön man ser på vänster sida när man åker tåg från Göteborg till Stockholm. Med andra ord några km öster om Göteborg. Sofia Karlsson sjöng på en utomhusscen och många i publiken hade tagit med sig filt och kaffekorg och satt där i gräset och njöt för fulla muggar. Ja det kändes så iallafall. Hjälp vad man kan sakna en kaffekorg i ett sådant läge. Så till den milda grad att man inte kan tänka på något annat. Sambon verkade känna samma sak så strax innan Sofia klev upp på scenen smet vi bort till ett café  som vi hade passerat på ditvägen. Kafé Grindstugan heter det (ja de stavar med k) och har funnits i något år. Caféet är inrymt i ett gammalt stall och är hur gulligt som helst. Särskilt på utsidan. Så om ni bor i Göteborgstrakten eller är här på besök så måste ni åka dit och fika. De har jättegoda mackor, en chokladtårta som såg himmelsk ut, goda bullar och mannen som driver det är hur trevlig som helst.

Annons

Det är bra att kolla deras öppettider, tror att de har öppet på helger så här års. Man behöver inte ha bil för att ta sig dit, ta Alingsåspendeln och hoppa av i Jonsered så är du där på fem röda sekunder. Och om du ändå är där tycker jag absolut du ska ta dig en skogspromenad i det vackra naturreservatet Bokedalen. Det finns stora tavlor som visar vägen till de vackra stigarna i området.

café grindstugan 012

Fint!

Fint!

Du kanske undrar hur Sofia Karlsson var? Jag säger bara vilken röst den kvinnan har, helt fantastisk. Och dessutom verkar hon vara en sådan fin människa. Summa summarum: det blev en mycket fin kväll med otroligt vacker sång, gott och mysigt fika och en avslutande promenad i skogen.

café grindstugan 016

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(9)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar