Annons
Annons

Gravad lax med sechuanpeppar och gin

Gravad lax är riktigt gott. Det här receptet på gravad lax, som jag gjorde till en tidning för några år sedan, smakar härligt av gin, sechuanpeppar och andra pepparsorter. Testa!

Gravad lax med sechuanpeppar och gin

Annons

Gin ger laxen en fyllig smak och sechuanpeppar bidrar med en ny lite annorlunda smak. Sechuanpeppar hittar du i utländska affärer.

1 kg benfri laxfilé med skinn, gärna en mittbit som varit fryst i 3 dygn
½ dl salt
½ dl strösocker
1 tsk grovt krossad svartpeppar
1 tsk grovt krossad vitpeppar
½ tsk krossad sechuanpeppar
½ tsk krossad rosépeppar
½ dl gin

löjromsröra:
80 g löjrom
½ gurka
3 dl gräddfil
1 dl finhackad dill
salt och peppar

Dela laxen i 2 lika stora bitar. Torka av laxfilén med ett hushållspapper och lägg den med skinnsidan ned på en skärbräda.
Blanda salt, socker, svartpeppar, vitpeppar, sechuanpeppar och rosépeppar i en skål. Gnid in blandningen i fiskköttet.
Lägg ihop laxbitarna, den tjocka delen mot den tunna. Lägg laxen i en tjock plastpåse. Häll på ginen och förslut påsen.
Lägg laxen i sin påse på en tallrik i kylskåpet. Vänd fisken 1-2 gånger per dag. Grava laxen i 2 dygn.
Skrapa bort kryddorna och skär laxen i tunna skivor. Tina löjromen enligt anvisningen på paketet. Dela gurkan mitt itu och skrapa ur kärnorna. Skär den i små tärningar. Blanda löjrom, gurka, gräddfil, dill, salt och peppar till en röra. Servera löjromsröran med den gravade laxen.

LÄS OCKSÅ

(4)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar