Annons
Annons

Grymt god grönkål!

Jag har snöat in på färsk grönkål. Det började i Paris för nästan 2 månader sedan då vi var på en enkel restaurang på 50 Rue St Benoit som hette Au pied de fouet ( HÄR kan du läsa om den restaurangen) där jag åt en jättegod grönkålsgratäng med brieost. Tyvärr var den lite mystisk i sin konstellation så jag kommer inte kunna göra något liknande här hemma.

Annons

Häromdagen tittade jag på Lisa Lemke och Tommy Myllymäki på TV4 som gjorde vit pizza med fräst grönkål, ädelost och pancetta. Det där lät ju grymt gott tyckte både jag och sambon så igår kväll gjorde vi sådan pizza. Receptet hittar du HÄR, vi tog lite mindre grönkål (kanske 200 g istället) och sedan använde vi rökt sidfläsk istället för pancetta. När jag stod där och stekte grönkålen i olivolja så kunde jag inte hålla mig från att äta den direkt ur pannan med lite salt ovanpå, oj vad gott det var!

december 13 045

 

Samtidigt som jag gjorde pizzan testade jag också en rätt med grönkål som troligtvis ska vara med i min nya kokbok, återkommer i det ämnet. Och som grädde på grönkålsmoset ska jag ikväll göra en paj med grönkål. Du kanske redan upptäckt denna delikatess, om inte prova du också!

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)

2 kommentarer


 

Annons

Laddar