Annons
Annons

Håller med!

White guide har idag presenterat de fem konditorier som är nominerade till Årets konditori 2018. I år blev jag glatt överraskad vad gäller White guides val, det är inte så ofta jag håller med dem nämligen.

Annons

Tre av fem nomineringar tillhör mina favoritcaféer. De två återstående har jag inte besökt, så dem vet jag inget om. Brogyllen i Göteborg är nominerade. Brogyllen har jättegoda bakverk och det skriver jag om här. Guntherska hovkonditoriet i Uppsala är också bland de fem nominerade.  Guntherska var mitt favoritställe när jag pluggade i Uppsala. De hade sådana där tunga vinröda sammetsgardiner som numera inte alls existerar på svenska konditorier, vi hushållslärarstudenter kunde sitta i det lilla rummet till vänster i timmar. Jag har inte varit på Guntherska på trettio år så egentligen vet jag inget om det, men jag gillade det då i mitten av 80-talet. Det måste ju vara bra fortfarande, eller hur?:)

Det tredje nominerade, som är ett favoritfik, är Vetekatten i Stockholm. På Vetekatten vet man hur man dukar upp kaffekoppar med stil och grace. De har supergoda bakverk, jag gillar Vetekatten mycket. Jag skriver om konditoriet här.

De två andra konditorierna är Mat- och chokladstudion i Malmö och Nilssons konditori & bageri i Oskarshamn. Får kolla upp dem vid tillfälle.

 

LÄS OCKSÅ

(3)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar