Annons
Annons

Hembakta tekakor

Igår bakade jag tekakor. Brukar passa på att baka matbröd på somrarna. Sedan är jag lite extra förtjust i just tekakor, det är något visst med det.

Här kommer receptet.

Havregrynstekakor 16 st

4 dl havregryn
5 dl mjölk
1/2 dl rapsolja
50 g jäst
1 1/2 tsk salt
ca 7 dl vetemjöl

Annons

Lägg havregrynen i en bunke och häll på mjölken. Ställ bunken kallt 1 timme. Tillsätt rapsolja, smulad jäst, salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till kladdfri deg. Låt degen jäsa under bakduk i 1 timme. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den något. Dela degen i 16 jämnstora bitar. Kavla eller platta ut varje till en tekaka, ca 12 cm i diameter. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Nagga dem och låt dem jäsa i 30-40 minuter. Grädda tekakorna i 225 grader i ca 10 minuter. Låt tekakorna svalna på ett galler. Ät och njut!

 

LÄS OCKSÅ

(15)
(0)

2 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar