Annons
Annons

Hemkunskap, Hjalmar Söderberg och integration

I Sverige har vi tagit emot många människor från krigsdrabbade områden under det senaste året. Det är en självklarhet för mig.

Jag har försökt bidra med vad jag har kunnat. Jag går på språkcafé. Jag har haft matlagningskurs med ensamkommande. Jag är med i ett nätverk där vi ifrågasätter den rådande asylpolitiken, hur den bland annat strider mot barnkonventionen.

Annons

Det finns mycket man kan göra om man vill göra världen medmänskligare. Det behöver inte vara några stora saker.

Det jag gör är inga jätteuppoffringar men det berikar mitt liv enormt. Jag har hört många som säger samma sak. Jag har i mitt nätverksarbete varit inne på väldigt många Tillsammansgruppers facebooksida och sett hur svenskar och nyanlända lagar mat tillsammans, åker till Ullared, spelar pingis, binder kransar och inte minst tränar svenska!

Jag är också med i språkgrupp på Facebook. Vi är över 4000 som skriver om allt möjligt samtidigt som vi försöker stötta de nyanlända i det svenska språket. Den gruppen måste vara Facebooks mysigaste grupp. Alla är supergulliga mot varandra.

Språkgruppen kan mynna ut i princip vad som helst, i helgen har jag tex via Messenger hjälpt en kille med sin hemkunskapsläxa. Och så har jag hjälpt en kvinna från Marocko med en uppsats om en Hjalmar Söderbergnovell. Som tack fick jag ett recept på bröd från Marocko.

Ja visst jag lägger en del tid på det här, men det är värt varenda minut. Tro mig:)

matlagning-och-integration

 

LÄS OCKSÅ

(26)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar