Annons
Annons

Hemsk mat på Landvetter

I måndags flög jag och sambon till Rom. Flyget var försenat så vi fick var sin gratismåltid från flygbolaget som kompensation. Jag blev förstås glad. Landvetter är dyrt att äta på men brukar ha riktigt goda grejer bara man är beredd att betala.

Annons

Vi fick bråttom så jag rusade och köpte wraps à 100 kronor styck, lite dricka och choklad på det. Sambon bestämde att vi skulle äta när vi mellanlandade i Munchen. Jag sa ja och tänkte på vilken fantastisk måltid vi hade framför oss, wrapsen var ju inköpta på Landvetter och allting.

Men så fel jag hade, det var den hemskaste och torraste wraps jag någonsin ätit. Den hade en artificiell bismak, jag kunde inte äta upp den. Jo jag vet, en måltid på Landvetter är ett I-landsproblem, men jag blev riktigt besviken. Närmast sur. Ja mat är viktigt för mig.

Jag kom att tänka på andra ”värsta måltiden i mitt liv”. En av dem var på ett tåg mellan Chengdu och Hongkong. Vi var fem tjejer som åkte ett tåg som tog tre dagar (kom ihåg att Kina är lika stort som hela Europa). Jag tror tåget körde i 30 km i timmen, det var så det kändes iallafall. Det fanns en restaurangvagn på tåget. Kommer ihåg att vi undvek den in i det längsta. Till slut var vi tvungna att gå till restaurangvagnen, vår medhavda mat hade tagit slut. Det enda som fanns kvar till försäljning var tofu. Tänk er fem 25-åriga svenska tjejer, lite bortskämda som vi svenskar är, äta bar tofu på papperstallrikar på ett tåg i Kina. Nej det gick inte bra, vi närmast tävlande om vem av oss som tyckte det var hemskast.

En annan riktigt dålig måltid var köttfärssås och spagetti i Hammenhög. Vi har sommarstuga nära där. Jag brukar inte köpa köttfärssås och spagetti när jag är ute och äter, men nu blev det så. Det var några år sedan och jag ska inte berätta var i Hammenhög det var, min förhoppning är att den matserveringen har bättrat sig. Och då är det ju dumt att hänga ut dem här. Iallafall, den köttfärssåsen och spagettin smakade helt förfärligt.

Måste ändå småle åt att, precis som den godaste maten kan uppenbara sig precis var som helst i världen – så kan den sämsta göra detsamma.

Här ett foto på hemske-wrapsen från Landvetter!

 

LÄS OCKSÅ

(11)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar