Annons
Annons

Hur Birgits bröd hamnade på foto i soppboken

Som matskribent jobbar man mest ensam. Det är när fotografen kommer och fotar ens mat som man har en kollega. Sedan finns det förstås tillfälle då jag träffar andra matskribenter, men det är tyvärr inte så ofta. Jag är med i en matförening i Göteborg där det finns några matskribenter. Annars träffas man mest på Bokmässan och förlagets julfest i Stockholm. Det är alltid väldigt roligt att ses, man känner en stor gemenskap.

Annons

Så när Åsa-fotografen kom för att fota soppkokbok i tisdags och hade med bröd och kaka från Birgit, som är matskribent och är en av dem som är med i samma matförening, så blev jag jätteglad! Birgit jobbar för Hembakningsrådet och Åsa hade varit där och fotat på förmiddagen. Brödet och kakan smakade ljuvligt. Jag vet inte varför men jag tycker det är väldigt roligt att få bröd som en gåva på det viset (det kanske alla tycker?), så det var mycket uppskattat.

Sedan behövde vi lite bröd till en av våra soppbilder, vad kunde passa bättre än Birgits bröd?

Eftersom jag gissar att flera av er som läser detta vill baka Birgits bröd så kommer receptet här . Receptet på kakan, som var en slags Kronans kaka, hittar du här.

LÄS OCKSÅ

(16)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar