Annons
Annons

Hur gör man så att julgröten inte bränner vid?

Att koka risgrynsgröt eller julgröt, som en del kallar den, är inte svårt. Det enda som kan gå snett är att gröten bränner vid. Det är ju inte så gott och tyvärr är det ofta så att den brända smaken känns i hela gröten.

Annons

Jag brukar koka upp vatten (som det står på paketet) och en klick margarin eller smör och låta riset koka i 10 minuter innan jag tillsätter det mesta av mjölken. På så vis minskar risken för vidbränning. Sedan måste man ju röra en hel del iallafall, det hör till liksom!

Låt gröten koka utan lock tills grynen är hyfsat mjuka, jag tycker det är gott om risgrynen har lite, lite tuggmotstånd.

Om gröten ändå bränner vid, häll gröten i en annan gryta och fortsätt koka. Undvik att få med det brända i botten -har du tur smakar gröten inte bränt.

Mängderna står för det mesta på risgrynspaketet. Jag brukar dubblera receptet när jag ändå är igång (portionerna är oftast väldigt små dessutom).

Jag önskar er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

julgrot

 

LÄS OCKSÅ

(25)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar