Annons
Annons

I Kristina Kappelins fotspår

Jag håller mig kvar vid min vistelse i Rom märker jag. Det var en ovanligt bra resa.

Som jag skrivit tidigare här på bloggen så var jag ingen superturist den här gången. Men jag kunde inte hålla mig helt från att googla på bra matställen i Rom, förstås. Kristina Kappelin är en SVTs utrikeskorrespondent i Italien och boende i Rom. Hon har skrivit om besöksvärda restauranger och caféer i stan i både böcker och på nätet. Förra resan till Rom försökte jag besöka ett av Kristinas favoritställen, Er Buchetto på Via del Viminale (nära Termini), men de hade stängt så det blev inget (läs HÄR). Den här gången var det öppet så jag var där och åt helstekt griskött med bröd och drack en Peroni till. Jag hade väntat mig massor med folk men det var helt öde, lite synd. Den pyttelilla restaurangen hade verkligen själ och var värt ett besök. Vänta dig inga smaksensationer måste jag ända tillägga, hit går man för att äta en klassisk italiensk rätt och insupa den vackra miljön. Och kanske fantisera kring hur det såg ut där för hundra år sedan.

Annons

Ett annat Kristina Kappelintips är Panella på Via Merulana. Panella är ett lite tjusigt café och bageri. Räds inte denna tjusighet, priserna är långt under de svenska. Vi satt inne (det var för varmt ute) och drack veckans kanske godaste kaffe och till det mycket goda cornetti. De hade också lunchmat som kunde ätas där eller tas med. Det får bli nästa Romresa.

LÄS OCKSÅ

(6)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar