Annons
Annons

Inredningsaffärer i Stockholm

Jag var ju i Stockholm i förra veckan och hann med att kolla i lite inredningsbutiker, ja och affärer med köksprylar förstås. Som lite smålantis (jag bor utanför Göteborg) är det alltid roligt att kolla in sådana affärer som inte finns i Göteborg.

Annons

I tex MOOD-gallerian i hörnet Regeringsgatan/Mäster Samuelsgatan finns en Leila Lindholmbutik som heter Leilas general store. Hon säljer köksprylar med amerikanskt 50-talsstuk i ljusa pasteller. Mycket emaljprodukter, slickepottar, sugrör och burkar för förvaring etc. När jag var där stod Leila själv bakom disken.

045

043

På Regeringsgatan 44 ligger Bruka Design. En butik som säljer framförallt sitt eget porslin i massor av kulörta färger. Om du vill ha turkost, orange eller grönt porslin är det här en butik för dig. Men de har också mycket i vitt, jag använder en del av deras vita porslin när jag fotar kakor och bullar och liknande.

049

051

På Strandvägen 5 hittar du gamla anrika Svenskt Tenn. En butik som funnits på Strandvägen sedan 1927. 1924 startades företaget av Estrid Ericson och 10 år senare knöts Josef Frank till företaget, ja ni vet han med de färgstarka och snirkliga tygerna.

Svenskt Tenn är en elegant butik. Det mesta på Svenskt Tenn kostar en slant men oj så mycket fint de har. Jag blev väldigt förtjust i ljusstakar med kulor på själva foten och en stor och färgstark fåtölj (se nedan). Jag vågade inte titta på prislappen. Man kan kanske önska sig det i 60-årspresent (hi hi)?

Om man inte har råd eller lust att betala så mycket kan man iallafall låta sig inspireras. De har också en avdelning där man kan dricka afternoon tea (sista bilden nedan).

053

056

059

058

Är du på jakt efter antika saker eller tex 50-talsporslin i Stockholm är Upplandsgatan en bra adress. Här finns tex Bacchus Antik och Evensen Antik. Inte jättebilligt här heller men rackarns så mycket fint de hade:)

014

018

LÄS OCKSÅ

(13)
(0)

1 kommentar


 

Annons

Laddar