Annons
Annons

Italien och Österlen!

Vi var i sommarstugan på Österlen i helgen. Vi har inte varit där sedan december så det var liksom dags att åka dit och kolla upp så att allt stod rätt till. Och det gjorde det förstås. Vintern har ju varit mild så risken för att någon vattenledning skulle ha frusit eller så var ganska obefintlig.

Annons

Gräsmattan var var på sina ställen fylld av snödroppar och små påskliljor som kommer blomma vilken dag som helst. Trädgården är en bit över hundra år så där vimlar det av vildväxande lökväxter lite här och var på tomten. Sånt gillar jag, när det helt plötsligt under en buske poppat upp ett stort stånd med snödroppar! Jag kommer på mig själv med att dra på smilbanden när jag upptäcker dem, sötisarna.

På lördagen tog vi en tur till Simrishamn. Jag var inne i bokhandeln som förstås hade bokrea och där hittade jag en kokbok jag glömt bort men som man som Österlen- och Italienälskare måste ha, nämligen Sanna Töringes Citroner och rosmarin i mitt kök: smaker från Österlen och Italien.  Sanna bor i Skillinge (ett gammalt fiskarsamhälle några kilometer söder om Simrishamn) och har hus i södra Italien. Boken är proppfull av lockande recept och fina bilder från båda de trakterna. Så en lång stund under lördagseftermiddagen satt jag och njöt av mitt senaste kokboksinköp. Och konstaterade att jag aldrig tröttnar på italiensk mat! HÄR kan du titta på boken

021

LÄS OCKSÅ

(5)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar