Annons
Annons

Jansson med rotfrukter

Janssons frestelse gjord på rotfrukter istället för bara potatis är en mycket god variant på min favoriträtt på julbordet. Det söta i rotfrukterna gör sig bra med salt ansjovis nämligen!

Jansson med rotfrukter 8 port på ett buffébord

Annons

1 gul lök
5 potatisar
2 morötter
2 palsternackor
100 g rotselleri
1 burk ansjovis à 125 g
2 ½ dl mellangrädde
½ dl mjölk
1 msk ströbröd

Hacka löken. Skala potatis, morot, palsternacka och rotselleri och skär dem i stavar. Enklast är att köra dem till stavar i en matberedare. Lägg hälften av rotfrukterna i en smord ugnsfast form. Skär ansjovisen i fina bitar (spara spadet). Fördela lök och ansjovis över rotfrukterna och strö på resten av rotfrukterna. Häll på ansjovisspad, grädde och mjölk och avsluta med ströbröd. Grädda en bit ner i ugnen i 225 grader i ca 1 timme. Om Jansson riskerar få för mycket färg – täck med aluminiumfolie.

Åsa Dahlgren har fotat och jag har ursprungligen gjort receptet till Må Bra.

janssons frestelse

 

LÄS OCKSÅ

(10)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar