Annons
Annons

Jättegod smal Ris a la Malta!

Efter all julmat vill man ha något fräscht men ändå lite traditionellt. Här bjuder jag på ett recept på ris a la Malta som är väldigt god. Man kan använda köpt eller hemgjord risgrynsgröt, välj det som passar dig bäst.

Annons

Ris a la Malta med varma jordgubbar 8 lite mindre portioner

Med turkisk yoghurt i risgrynsgröten och bara ett uns florsocker i jordgubbarna blir det här en både jättegod och fräsch ris à la Malta. Det behövs faktiskt inte något socker i risgrynsgröten.

500 g färdig risgrynsgröt
2 dl turkisk yoghurt

Varma jordgubbar:
250 g frysta jordgubbar
1 ½ msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

Blanda risgrynsgröt med turkisk yoghurt i en bunke. Fördela i 8 glas som du ställer kallt tills det är dags att äta. Hit kan du förbereda. Låt jordgubbarna tina något och dela dem i halvor. Blanda jordgubbar och florsocker i en kastrull. Låt jordgubbarna småkoka i några minuter och avsluta med att röra ner vaniljsocker. Häll jordgubbarna över risgrynsgröten.

LÄS OCKSÅ

(33)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar