Annons
Annons

Jernbruket i Floda

För en vecka sedan gjorde vi en avstickare till Floda och gick på restaurang. Sonen fyllde 18 år och vi ville fira med ett restaurangbesök. Floda ligger några km norr om Lerum som i sin tur ligger någon mil norr om Göteborg.

Annons

Jernbruket är inrett i ett gammalt magasin nära järnvägsstationen och Sävelången. Jernbruket heter egentligen Jernbruket vedgrill och öl och det säger mycket om vad som serveras där. Man erbjuds en 5-rätters för 500 kr, vill man bara ha huvudrätten kostar den 300 kr. De har också hamburgare på menyn men jag är osäker på om man kan beställa den där uppe, där vi satt.

Först fick vi in en liten tallrik med ugnsrostade rotfrukter och brynt smör, mycket enkelt och mycket gott. Sedan blev det en bit gravat älgkött med gräddkokt grönkål, också det mycket gott. Sedan fick vi vänta väldigt länge på huvudrätten, kanske lite väl lång tid. Det hade inte varit fel om servitrisen hade kommenterat det på något vis alternativt att vi blivit kompenserade.

Huvudrätten var en tallrik med rikligt med grillat kött: grillad kyckling, grillat innanlår och grillade korvar tillsammans med picklade grönsaker och potatissallad. Det var gott det också. Egentligen skulle vi få puré gjord på kålrabbi men den var slut, nu blev det en medioker potatissallad istället. Middagen avslutades med två goda ostar och rödbets- och lingonmarmelad och allra sist mjuk pepparkaka med grädde.

Jag var inte beredd på att det skulle vara så mycket grillat kött, hade föredragit mer av förrätterna och efterrätterna istället. Å andra sidan så är det det grillade som står i centrum på Jernbruket, så till nästa gång får jag läsa på lite bättre:)

Servitrisen var mycket trevlig, hon hade ett folkligt och avslappnat sätt. Jag gillade den rustika stilen med långbord och att vi satt uppe på loftet. Det var ganska stimmigt men det kändes bara trevligt (säger en person som vanligtvis tycker det är jobbigt när det är hög ljudvolym).

Det jag tycker var mindre bra, var att det var omöjligt att få en vanlig öl. Jag ville ha en vanlig enkel ljus lättöl men det fanns inte, så det fick bli en som smakade jättemycket av humle. Säkert gott för en ölnörd, men inget som jag jublade över.

Är du i närheten och förtjust i grillat så tycker jag absolut du ska göra ett besök på Jernbruket!

jernbruket

jernbruket-floda

 

 

LÄS OCKSÅ

(4)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar