Annons
Annons

Julmarknader i Berlin

Har du varit på julmarknad i Berlin? Om inte – då har du något häftigt kvar! En tidig decembermorgon 2009 tog jag och sonen tåget till Berlin. Jag gillar att åka tåg och skulle helst åka tåg på alla resor jag gör. Vi bytte tåg i Köpenhamn där vi åt stans största wienerbröd (kolla bilden). Några timmar senare var vi i Berlin (vi kanske bytte i Hamburg också…jag är osäker).

Annons
Wienerbröd stora som dasslock!

Wienerbröd stora som dasslock!

Julmarknaden vid Gendarmenmarkt

Julmarknaden vid Gendarmenmarkt

Jag hade läst att det skulle finnas jättemånga julmarknader i Berlin, i någon tidning stod det över 100 och i någon annan över 50, och att de skulle vara väldigt mysiga. Vi bodde på ett vandrarhem vid Alexanderplatz och alldeles intill låg den första julmarknaden vi såg. Den hade skridskobana, Pariserhjul och massor av försäljare som sålde wurst både på bredden och ledden, grönkål och julgodis.

Tv-tornet med Pariserhjulet bredvid.

Tv-tornet med Pariserhjulet bredvid (där ligger en julmarknad).

En dag gick vi till julmarknaden vid Gendarmenmarkt. Den var väldigt tjusig med stjärnprydda uppvärmda tält. Vi åt lunch i ett sådant tält vilket var gott och jättemysigt. Vi var på fler julmarknader, dessvärre kommer jag inte ihåg namnet på dem. Om jag ska sammanfatta julmarknadsintrycken tycker jag de var både gulliga och befriande chosefria, ja de kändes som de alltid funnits där.

Lunch på julmarknaden vid Gendarmenmarkt

Lunch på julmarknaden vid Gendarmenmarkt

Om man googlar på julmarkander i Berlin så rekommenderar de dem i Charlottenburg och Prenzlauer Berg också. Så om du har planer på att resa till Berlin framöver – missa inte julmarknaderna!

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar