Annons
Annons

Julmarknad i Lübeck

I helgen som gick var jag och min mamma i Lübeck. Vi åkte med en bussresa och tanken var väl främst att vi skulle besöka stadens julmarknad.

Jag var på julmarknad i Berlin för några år sedan, då tillsammans med min lille putte (du kan läsa om det HÄR). De julmarknader jag var på i Berlin gillade jag jättemycket så jag hade rätt så höga förväntningar nu i Lübeck. Och de infriades inte riktigt. Kanske för att de var betydligt mindre och inte så tjusiga som de var i Berlin (de jag var på i Berlin ska tilläggas, det finns hur många som helst). Eller så var det för att det var första gången jag var på en tysk julmarknad då i Berlin, ja lite nyhetens behag.

Annons

034

Folk går verkligen man ur huse och umgås kring sin julmarknad. Många av stånden handlar om mat och dryck, ja speciellt korv och gluhwein kändes det som. Såg stånd där de sålde pommes frites tillsammans med varm alkohol, lite udda för oss nordbor. Hua!

012

Det gick ingen nöd på oss för Lübeck var ju en fantastiskt vacker stad med många hus från Hansatiden. Stora delar av staden blev bombade under 2:a världskriget, men de har restaurerat så att staden är riktigt fin igen.

026

032

Vi blev tipsade om en klassisk gammal restaurang i centrala Lübeck som hette Kartoffelkeller och som serverade tysk mat. Jag fick med modern dit (det var en bit att gå och det var ruggigt rått) men tyvärr var det fullbokat. Jag kikade in i lokalen och det såg väldigt fint ut med vackra gamla stenvalv. Dit måste jag någon gång, så det får helt enkelt bli en resa till:)

028

037

039

047

 

 

LÄS OCKSÅ

(7)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar