Annons
Annons

Kardemummabullar på kanelbullens dag

I morgon är det kanelbullens dag (om nu någon skulle ha missat det) och som den bullälskande människa jag är kommer här ett recept från min kokbok Alla sorters kakor.

Jag har kanske nämnt det innan men jag är såååå förtjust i kardemumma och det roligaste av allt – sonen verkar gå i sin mammas fotspår. Han sa senast för någon vecka sedan att ”kardemumma det är kryddan”. Han är inte speciellt inställsam för övrigt så säger han att han gillar kardemumma, ja då gör han det! Det är mammas pöjk det 😉

Annons

Om ni inte är sugna på kardemummabullar så har jag andra bullrecept på min andra blogg HÄR och HÄR

Om ni vill delta i utlottning av min senaste kokbok Mammas köttbullar och femtio andra färsrätter kan ni kolla HÄR

Här kommer kardemummabullreceptet.

imagesCAV06M7E

Wienerbullar med mycket kardemumma 20 st

Kardemumma är kryddan som överträffar det mesta och i just bullar är nystött kardemumma en riktig 10-poängare. Det här är bullar att drömma om!

100 g margarin eller smör
6 dl vetemjöl
2 ägg
2 msk strösocker
1 krm salt
50 g jäst för söta degar
¾ dl matlagningsgrädde

fyllning:
2 msk nystött kardemumma
1 dl strösocker
100 g margarin eller smör

pensling:
1 ägg
1 msk nystött kardemumma
1/2 dl strösocker

Lägg margarin eller smör i bitar och vetemjöl i en bunke. Finfördela fettet något. Tillsätt ägg, socker, salt och jästen utrörd i grädde. Arbeta ihop till kladdfri deg och dela den i 2 delar. Kavla ut degen till en kaka som mäter ca 40 x 25. Blanda kardemumma, socker och margarin eller smör till en bredbar blandning i en skål. Bred hälften av blandningen på kakan och rulla ihop till en rulle. Skär bullarna i 4 cm breda bitar och lägg dem med snittytan åt sidan på en bakpappersklädd plåt. Gör en skåra i mitten av bullen med hjälp av baksidan på en matkniv så att bullen spricker upp, eventuellt behöver du göra det igen precis innan du gräddar bullarna. Låt wienerbullarna jäsa i 1-1 1/2 timme. Pensla med uppvispat ägg och strö på en blandning av stött kardemumma och socker. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 225 grader i 8-10 minuter. Låt bullarna svalna under en bakduk på ett galler.

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar