Annons
Annons

Kladdkaka på kladdkakans dag

Klart jag ska dela med mig av ett kladdkakerecept så här på Kladdkakans dag. Det har varit publicerat i Allas för något år sedan. Tyvärr har jag inget foto. Men god är den!

Vit kladdkaka med polkagrissmak ca 10 port

Annons

Vit choklad och polkagrisar passar utmärkt bra tillsammans i en kladdkaka. Pröva!

100 g polkagrisar
100 g smör eller margarin
150 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 krm salt

Topping:
50 g vit choklad
25 g polkagrisar

Servering:
Vispad grädde

Stöt polkagrisarna fint i en mortel (det ska vara små små bitar av polkagrisar). Smält smör eller margarin i en kastrull. Tillsätt chokladen som får smälta med. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt polkagrisarna, chokladblandningen och mjölblandningen till äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 23 cm i diameter.

Grädda kakan i 200 grader i 25 minuter. Låt kladdkakan kallna. Smält chokladen över vattenbad och ringla den över kakan. Stöt polkagrisarna något och strö dem över kakan. Servera med vispad grädde.

Här kommer två bilder från gårdagens fotografering av kladdkakor, 4 recept som kommer i Allas nr 4.

002

007

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar