Annons
Annons

Knödel, Stollen och Tannenduft

Jag har en väninna vars pappa kommer från Tyskland. Min väninna vet att jag gillar ”det tyska” så när vi träffas kan det bli med lite matinslag från pappans hemland. I somras till exempel hade hon och hennes familj med sig ett paket knödel när de hälsade på hos oss i sommarstugan . Gissa om jag tyckte det var roligt! Jag var uppfylld av att vi skulle tillaga knödeln och servera den till en köttgryta. Det var jättegott, överraskande gott med tanke på att det var halvfabrikat.

Annons

Idag var sambon och jag hemma hos dem och då bjöd de bland annat på Stollen. En tysk julkaka med russin och mandelmassa. Förr brukade de få en Stollen på posten från en släkting, numera köper de den på Lidl.

Det var första gången jag åt Stollen. Jag hade nog tänkt mig den kakan som ganska kompakt och kanske lite torr men det var riktigt gott.

För att riktigt ösa på med det tyska så tände väninnan Tannenduft, en slags rökelse med julgransdoft, som så vitt jag vet bara finns att köpa i Tyskland:)

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar