Annons
Annons

Kommer du ihåg de här två?

Jag var på loppis i Simrishamn i lördags och sprang på de här två sakerna…

.001

002

Det första är ett gasolkök som det såg ut när jag var liten på 70-talet och det andra är ett campingbord med fyra hopvikbara stolar från samma tid. Campingprylarna väcker upp många minnen hos mig.

Annons

Vi var mycket ute och campade när jag var barn. Vi åkte inte så långt, oftast blev det en camping utanför Strömstad eller i Grebbestad. Någon gång for vi till Stockholm.

Vi hade ett blått ganska stort tält (tror det hette ABC) med innertält och yttertält. Jag tyckte den blåa färgen på tältet var så fin, mina kusiner hade ett knallorange tält men det var inte alls lika fint tyckte jag. Sedan kommer jag ihåg när mamma satt på en av de där stolarna och lagade mat på gasolköket. Jag kommer ihåg ljudet och lukten från gasolen. Det var något extra speciellt med första kvällen – när man hade fått upp tältet och mamma kokade te på gasolköket och vi åt mackor med räkost eller makrill i tomatsås ovanpå. Oj vad jag gillade det!

 

 

LÄS OCKSÅ

(9)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar