Annons
Annons

Konditori Snäckan

Några av mina finaste matminne hör ihop med att jag blivit överraskad. Det behöver inte nödvändigtvis vara att maten är fantastiskt god (även om det är kul det också) fastän man kanske inte förväntat sig det. Nej ofta handlar det om att det dyker upp ett café eller restaurang där man minst anar det eller att ett ställe är öppet som man absolut inte trodde skulle vara öppet.

Annons

iphone 011

 

Det sista hände mig i lördags. Jag och sambo Peter var i Uddevalla och på hemvägen ställde vi bilen vid Bodele (en badplats jag var på mycket som barn) och tog oss en promenad bort mot den gamla badorten Gustafsberg. Gustafsberg är faktiskt Sveriges första badort och lite okänd för många. På 1700-talet upptäckte man en så kallad hälsokälla med svavelsyrad järnoxid i vattnet på Gustafsberg. Vattnet ansågs bota många sjukdomar.  På 1800-talet badade sociteten varma tångbad här och det är fortfarande mycket 1800-talskänsla över området. Det är jättefint och väl värt ett besök.

iphone 012

Det extra roliga i lördags var att konditori Snäckan var öppet! Det är ett café/restaurang som ligger mitt emot gamla badhuset alldeles nere vid vattnet. Jag var där mycket under 80-talet. Som jag minns det var det bara öppet på somrarna men nu är det tydligen öppet varje dag hela året. Ja de hade verkligen rustat upp det och nu i lördags var där riktigt julmysigt och fint. Vi fikade och därefter tog vi oss en promenad bort mot Lindesnäs och Rödön. Det är en mycket fin promenadslinga med höga fina tallar längs med vattnet, en promenadväg jag kan rekommendera.

Badhuset som idag är vandrarhem

Badhuset som idag är vandrarhem

iphone 016

Läs gärna mer om konditori Snäckan HÄR

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar