Annons
Annons

Korv och fotboll

Jag och sonen var på fotboll i lördags. Häcken mötte Östersund i semifinal i svenska cupen. Det är inte så att jag springer ner dörrarna på landets fotbollsarenor, men någon match om året brukar det bli.

Annons

Den här gången tog vi spårvagnen över till Hisingen och gick på Bravida arena. Och se, det var en trevlig upplevelse! Häckens hemmaplan är ganska ny och visade sig vara en förhållandevis gullig liten fotbollsarena (ja jag hör ju att ordet gullig är udda i sammanhanget men den var verkligen det). Det var en helt annan känsla än när man går på Gamla Ullevi.

Precis innanför grindarna såldes det korv och fika. Jag blev väldigt glad när jag upptäckte att de sålde merguez! Merguez är en fransk lammkorv smaksatt på nordafrikanskt vis med spiskummin, chili och vitlök. Min första tanke var att nu har hipstern kommit till fotbollen men sonen var nog närmare det rätta svaret när han sa ”att det är nog för dem som inte äter griskött”. Eller så var det en kombo, någon gång ska det väl börja säljas lite roligare mat på våra fotbollsarenor. Merguezen var iallafall god.

En av mina absolut värsta matupplevelser var förresten på en fotbollsarena i Verona, Italien. Vi var där för att se Chievo möta Sienna. Det var på sportlovet för några år sedan. Vi kom sent till matchen och hade inte hunnit äta lunch. Och jag vet att jag tänkte att det där med lunch ordnar sig, vi var ju i matlandet Italien. Klart man måste ha spännande och god mat på en italiensk fotbollsstadion. Så i pausen gick vi iväg och köpte stora korvar med majonnäs och ketchup. Det är svårt att beskriva hur en korv smakar, men Chievokorven var massiv och smakade så långt från hemmagjort man kunde komma. Den smakade helt enkelt hemskt. Om man skulle göra ett blindtest idag med den korven, så skulle jag garanterat känna igen den. Jag glömmer den aldrig.

Betydligt bättre var det då med Häckenkorven! Hur det gick i matchen? Häcken förlorade dessvärre mot Östersund med 1-3. ÖFK var det bättre laget.

LÄS OCKSÅ

(11)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar