Annons
Annons

Korvcafé i Gladsax

Har du varit på korvcafé någon gång? Inte jag heller, förs häromdagen! Jag och sambon var på Löneboställets korvcafé i Gladsax nu i lördags. Det var ett trevligt cafébesök, på många sätt.

Korvcaféet ligger mittemot kyrkan i Gladsax så det går inte att missa. Gladsax är, för den som inte känner till det, en by 4-5 km väster om Simrishamn på Österlen. Sambon hade hittat caféet på nätet och det visade sig ha funnits i fyra år! Så är det hela tiden på Österlen, vi har haft vårt sommarhus i tolv år och vi hittar ständigt nya platser att besöka. Jag gillar att det är så, det finns alltid något nytt eller gammalt att upptäcka på Österlen.

Annons

Korvcaféet samarbetar med en charkuterist i Järrestad (en by några km från Gladsax) så deras meny består av gott fikabröd och 5-6 olika korvrätter. Jag åt Bangers & Mash. Det var en god korv med mycket muskotsmak som serverades med mos och lök som stekts och kokats i öl, timjan och brun farin. Jättegott verkligen. På det åt jag en öländsk äppelkaka med Philadelphiatopping. Supergott det också!

Vi satt inne på grund av vädret, men när vädret tillåter kan man sitta på caféets innergård.  Ägarna var mycket trevliga, de berättade på ett lagom seriöst sätt om sitt café. Sådant gillar jag. Åk till Gladsax och pröva korvcaféet du också:)

LÄS OCKSÅ

(327)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar